15 Απρ 2008

Μαρία Σουλτάτου : Η φωνάρα


Η Μαρία Σουλτάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της συνεργασία με τον Λίνο Κόκοτο και από τότε συνεργάστηκε με πολλούς εκπροσώπους της Ελληνικής μουσικής: Αριστείδη Μόσχο, Χριστόδουλο Χάλαρη, Σταύρο Ξαρχάκο, Γρηγόρη Μπιθικότση, Χρήστο Νικολόπουλο, Μίκη Θεωδοράκη, Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Λεοντή κ.α. Μια πολύ σπουδαία φωνή, που αριθμεί σχεδόν 20 χρόνια στο τραγούδι,βασική ερμηνεύτρια του Σταύρου Ξαρχάκου στην ΚΟΕΜ, την απολαύσαμε πριν ενάμιση χρόνο στον, κατά Ξαρχάκο, «Επιτάφιο» του Θεοδωράκη. Λοιπόν η κυρία αυτή που έχει εύρος φωνής τέτοιο που θα το ζήλευαν πολλές θηλυκές και αρσενικές φίρμες, και συγκινητική ερμηνευτική δεινότητα, δεν είχε μέχρι πρότινος ούτε έναν -επαναλαμβάνω: ούτε έναν- προσωπικό δίσκο. Μόνο συμμετοχές αριστερά δεξιά και αυτές λίγες. Πριν από έναν περίπου μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο της CD με τίτλο «το Παραμύθι μου» που περιλαμβάνει εννέα τραγούδια σε μουσική Μιχάλη Τερζή.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Είστε ικανοποιημένη από την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στον ελληνικό μουσικό χώρο;
Νομίζω ότι οι επικεφαλής των δισκογραφικών εταιρειών, οι δημοσιογράφοι, οι παραγωγοί και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί πρέπει να ψάξουν βαθιά μέσα τους και να αναρωτηθούν αν η σύγχρονη δισκογραφία είναι σε καλή κατάσταση. Ίσως και να πρέπει οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να κοιτάξουν λίγο προς τα πίσω (ολόκληρη η συνέντευξη της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εδώ
:http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=14900) .

4 σχόλια:

Unknown είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ,ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Unknown είπε...

ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΡΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΥΣΟΣΚΟΝΕΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ.

original21 είπε...

mono min tin akoume kathe prwi stin douleia !!!!!
protimw ton allona ton kounisto nte!!!!

tsounami είπε...

ΠΑΝΟ ΣΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.(και μια καλη μεταθεση)